Доступність посилання

ТОП новини

Іран послабшав за правління Обами – радник президента США


Іран став слабшим з того часу, як президент США Барак Обама вступив на посаду в січні 2009 року. Про це заявив, виступаючи у Вашингтоні, радник американського президента з питань національної безпеки Том Донілон.

Він вказав на посилення міжнародних санкцій щодо Ірану через його ядерну програму, внутрішні розбіжності серед керівництва в Тегерані, а також значення подій «арабської весни» для країн регіону. На думку Донілона, ці чинники знизили вплив Ірану на Близькому Сході і в інших країнах світу.

«Внутрішнє ослаблення, зменшення впливу в регіоні та ізоляція у світі – це істотні зміни у становищі Ірану, які відбулися за останні три роки. У цьому сенсі ми досягли успіху від того часу, коли президент Обама вступив на посаду», – сказав радник президента США.

Том Донілон вважає, що ще є можливість переконати Тегеран відмовитися від агресивних планів, наявність яких сама іранська влада заперечує.

У понеділок США, Великобританія і Канада посилили санкції проти енергетичного та фінансового секторів іранської економіки. Два тижні тому МАГАТЕ оприлюднило доповідь, у якій є вказівка на військовий характер ядерних досліджень Ірану.

Президент США останнім часом відчуває зростання критики з боку Республіканської партії, члени якої називають політику Обами щодо Ірану неефективною.
XS
SM
MD
LG