Доступність посилання

ТОП новини

Звернення журналістів до Януковича розгляне міжвідомча робоча група


Міжвідомча робоча група з аналізу стану дотримання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів на найближчому засіданні передасть представникам Генеральної прокуратури та МВС звернення журналістів, переданого сьогодні, із пропозицією розглянути вимоги журналістів і надати відповіді щодо кожного з наведених випадків. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті Президента України.

«Результати розгляду обговорять на засіданні робочої групи», – йдеться у повідомленні.

В Адміністрації Президента наголосили, що представники адміністрації прийняли звернення журналістів до глави держави, в якому містяться вимоги розслідувати факти порушення прав журналістів, перешкоджання їхній професійній діяльності та злочинів, скоєних проти представників ЗМІ під час виконання службових обов’язків.

«Президент України Віктор Янукович зацікавлений в утвердженні в Україні свободи слова. Це неможливо без дотримання прав журналістів, і насамперед – органами влади; без об’єктивного розслідування порушення прав журналістів і скоєних проти них злочинів у зв’язку з професійною діяльністю», – цитує прес-служба керівника Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента Дениса Іванеско, який прийняв петицію від журналістів.

Також у повідомленні йдеться про те, що станом на 7 листопада цього року до міжвідомчої робочої групи надійшло 109 звернень від представників ЗМІ про порушення їхніх прав або скоєння злочинів. Щодо розслідування кожного з них представники правоохоронних органів звітують на засіданні комісії, наголошують у прес-службі.
XS
SM
MD
LG