Доступність посилання

ТОП новини

В Єгипті призначили нового прем’єра


Державні засоби інформації Єгипту повідомили сьогодні, що військове керівництво країни призначило формувати новий уряд 78-річного Камаля аль-Ґанзурі, який уже був прем’єр-міністром у другій половині 1990-х років.

Раніше сьогодні Вища рада Збройних сил, яка керує Єгиптом від часу відставки президента Хосні Мубарака в лютому, попросила вибачення в родин осіб, які загинули внаслідок сутичок мітингувальників із поліцією. Військові лідери також пообіцяли, що винні у загибелі людей неодмінно постануть перед судом.

Сутички на центральній площі столиці Каїра, Тахрір («Визволення»), сьогодні вщухли, але демонстранти скликають людей на масовий мітинг на завтра з закликом покласти край владі військових.

Попередній цивільний уряд, теж призначений військовими, подав у відставку на початку тижня на тлі масових демонстрацій, які вимагають негайної передачі влади цивільним. За п’ять днів протестів і сутичок загинули вже не менш як 45 людей.

Військові наразі планують почати голосування на парламентських виборах 28 листопада з тим, що багатоступеневий процес виборів має завершитися в кінці січня наступного року. Президентські вибори, після яких влада має перейти до цивільних, нині пропонують провести в середині наступного року.
XS
SM
MD
LG