Доступність посилання

ТОП новини

Посол Чехії обіцяє покращити роботу чеських консульств в Україні


Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух обіцяє поліпшити роботу чеських консульств. Про це він сказав в інтерв’ю газеті «Коммерсант-Украина».

«Я планую добитися поліпшення роботи чеських консульських представництв. Ми, звичайно, і надалі будемо обмежені вимогами шенгенського законодавства, але це не означає, що ми не можемо змінитися. Я знаю, що нам потрібно стати доброзичливішими по відношенню до українців», – зазначив посол.

За словами дипломата, робота візового відділу має бути системнішою. Він повідомив, що вже ухвалено кілька внутрішніх документів, які дозволять поліпшити нинішню ситуацію.

Посол також запевнив, що будуть зміни в роботі персоналу. «Він стане привітнішим, а також професіональнішим у тому, що стосується обробки візових заяв», – додав Іван Почух.

Він також наголосив, що, на його думку, чеські консульства часто невиправдано критикують за високий відсоток відмов. «Заступник міністра закордонних справ Павло Клімкін під час нашої зустрічі сказав, що в нього є відомості про 7% відмов. Не знаю, звідки в нього ці цифри, але в нас абсолютно інші показники. За підсумками 10 місяців цього року ми виходимо приблизно на 2,5% відмов. І я можу вас запевнити, що моєю політикою на посаді посла буде збільшення контактів між чехами і українцями до настільки високого рівня, наскільки це можливо», – сказав чеський посол.
XS
SM
MD
LG