Доступність посилання

ТОП новини

Чорнобильці в Донецьку вимагають порушити справу проти керівників обласної міліції


Чорнобильці в Донецьку просять прокуратуру порушити кримінальну справу проти регіональних керівників міліції – начальника Донецького міського управління міліції Юрія Сєднєва і заступника начальника Головного управління МВС України в Донецькій області Романа Романова у зв’язку зі смертю їхнього товариша Геннадія Конопльова під час демонтажу намету, в якому голодували учасники акції протесту.

Про це повідомив один із ініціаторів акції протестуючих чорнобильців Микола Гончаров.

«Ми сьогодні слідчому прокуратури передали свою заяву з проханням порушити кримінальну справу проти Сєднєва і Романова, які були присутні під час розгрому і демонтажу штабного намету біля регіонального управління Пенсійного фонду і керували цими злочинними діями», – сказав він.

Микола Гончаров також зазначив, що сьогодні разом із іншими членами акції протесту розмовляв із прокурором Донецької області Володимиром Вишинським і дізнався, що при обласній прокуратурі вже створена слідча бригада з розслідування факту смерті їхнього товариша Геннадія Конопльова.

Він також наголосив, що «якби не було вчора нальоту, всі були б сьогодні живі», і звинуватив у подіях 27 листопада силовиків.
XS
SM
MD
LG