Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку влада не має чіткої версії подій, після яких загинув голодувальник


Ліжко загиблого чорнобильця Геннадія Конопльова
Ліжко загиблого чорнобильця Геннадія Конопльова
Донецьк – Сьогодні в Донецьку далі неспокійно. Наметове містечко чорнобильців продовжує існувати, 29 людей голодують, підтримати їх прийшло близько 200. Активісти ще перебувають у трохи розгубленому стані, тому єдине, що стверджують, – розходитися та припиняти акцію вони не збираються. Вимоги ті самі: виплата пенсій у повному обсязі. Тим часом смерть одного з голодувальників під час вчорашніх подій та так званий штурм намету викликають багато запитань.

Голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький сьогодні підтримав версію правоохоронців та Міністерства у справах надзвичайних ситуацій стосовно подій, які розгорнулися в неділю ввечері у наметовому містечку голодувальників-чорнобильців. Смерть Геннадія Конопльова у швидкій біля Донецького обласного управління пенсійного фонду МВС, МНС та Донецька ОДА називають «нещасним випадком».

«Напередодні він відмовився від госпіталізації. Організатори акції мали теж піклуватися про своїх людей, а врешті-решт вони ще й швидку не випускали», – заявив Андрій Шишацький.
Донецька влада: смерть Конопльова – нещасний випадок
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:14 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

А заступник голови Донецької ОДА Олена Петряєва назвала причину смерті, яку, за її словами, встановили після сьогоднішнього розтину: «Гостра серцева недостатність на фоні ішемічної хвороби серця».

Перший заступник начальника головного управління МНС у Донецькій області Олексій Мігрін підтвердив, що саме працівники відомства, одягнуті в робочу форму, сині роби, демонтували намет. У той же час джерело в МНС повідомляє: «Начальство туди поїхало, але зрозуміло, що полковники не будуть намет забирати. МНСників не було там. Зміна була на місці, чергувала, МНСники туди не виїжджали».

Чорнобильці налаштовані рішуче

У самому наметовому містечку люди розгублені, але налаштовані рішуче. Володимир Сумароков, один із лідерів чорнобильців, заявляє: «Акція буде тривати, в якій формі, ми ще не вирішили. Подана апеляційна скарга на рішення суду про знесення нашого містечка, буде подана скарга в державну виконавчу службу, чекаємо на відповідь з прокуратури».

Донецький політолог Станіслав Федорчук так прокоментував ці події Радіо Свобода: «Думаю, що в перспективі цей рух може перетворитися на рух визволення від власне існуючої влади і в Донецькій області, і в Україні».

Голодування почали 15 листопада. Зараз чорнобильці залишаються під управлінням пенсійного фонду без даху над головою. Тим часом вночі очікуються заморозки.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG