Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ вимагає позачергову сесію для розслідування подій у Донецьку


Блок Юлії Тимошенко вимагає скликання позачергової сесії Верховної Ради для розслідування подій у Донецьку, заявила сьогодні голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська.

«Те, що сталося в Донецьку 27 листопада, коли під час демонтажу наметового табору помер шахтар-інвалід Геннадій Конопльов, вимагає відповіді від держави. На позачерговій сесії ми хочемо почути відповідь від міліції та прокуратури, що там сталося насправді і хто в цьому винен», – сказала вона на прес-конференції у Дніпропетровську, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Королевська також направила сьогодні депутатське звернення до Генеральної прокуратури, у якому вимагає ретельно та в найкоротші терміни розслідувати всі обставини інциденту, зокрема, з’ясувати, «чи були перевищені повноваження співробітниками міліції та інших державних служб під час демонтажу намету в таборі чорнобильців».

Також депутат повідомила, що звернулася до всіх опозиційних лідерів із закликом захистити учасників акцій протестів, зокрема, «афганців» та чорнобильців.
XS
SM
MD
LG