Доступність посилання

ТОП новини

На українсько-словацькому кордоні – черги з вантажівок


Черги майже із сотні вантажних автомобілів утворилися перед під’їздом до міжнародного пункту пропуску «Ужгород – Вишнє-Нємецьке» зони діяльності Чопської митниці у напрямку «виїзд із України».

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, люди вже кілька діб сидять в авто. Вони мають проблеми з їжею та гігієною, бо поряд з трасою перед пунктом пропуску немає необхідної кількості закладів харчування, у їх стаціонарній роботі тут зазвичай немає потреби.

Перший заступник начальника Чопської митниці Володимир Середа зазначає, що серед причин утворення черг на кордонів – накопичення протягом вихідних днів кількох десятків вантажних фур на території України через заборону руху у ці дні дорогами Словаччини, а також відсутність у перевізників дозволів для проїзду територією Угорської Республіки.

Окрім того, за словами Володимира Середи, черги збільшилися через російських перевізників, у яких також відсутні дозволи для проїзду дорогами Польщі.

Українські митники також говорять про те, що угорські правоохоронці у пункті пропуску «Чоп-Захонь» посилили контроль перевірки технічного стану транспортних засобів та тахографів і стовідсотково скануються транспортні засоби з товарами. З огляду на це рух вантажівок через українсько-угорський кордон також сповільнився, тому перевізники планують маршрути територією Словаччини.

Для вирішення питання зменшення черги, як зазначив Володимир Середа, керівництво Чопської митниці провело низку зустрічей зі словацькими митниками та прикордонниками, під час яких досягнуто домовленостей про розмежування і перевірку порожніх та з вантажем транспортних засобів з метою пришвидшення їх пропуску. «Відтак словацька сторона ухвалила рішення про тимчасову відмову від сканування порожніх цистерн, рефрижераторних секцій та транспортних засобів з суцільнометалевими вантажними відсіками», – повідомив Середа.
XS
SM
MD
LG