Доступність посилання

ТОП новини

Іранських дипломатів висилають з Великої Британії


Міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Гейґ
Міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Гейґ
Велика Британія оголосила в середу про висилку з країни всіх іранських дипломатів. Ірану надано 48 годин на евакуацію дипломатичних працівників.

Британський міністр закордонних справ Вільям Гейґ заявив, виступаючи в британському парламенті: «Якщо яка-небудь країна позбавляє нас можливості працювати на своїй землі, вона не може розраховувати на те, щоб її посольство функціонувало тут».

Вільям Гейґ також оголосив про закриття посольства його країни в Тегерані.

Ці заходи пов’язані з нападом у вівторок на дипломатичні представництва Великої Британії в столиці Ірану. Натовп радикально налаштованої молоді увірвався на територію посольства і дипломатичної резиденції. Розлючені студенти зруйнували майно посольства і спалили британські прапори.
Напад на дипломатичні представництва Великої Британії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00
Рада Безпеки ООН на своїй нараді засудила напад на британські дипломатичні представництва.

Міністерство закордонних справ Ірану заявило, що шкодує про те, що трапилося, у той час як спікер іранського парламенту виступив з критикою Ради безпеки ООН.

«Поспішне рішення Ради безпеки (ООН) засудити дії студентів було ухвалене з метою приховати попередні злочини Америки і Великої Британії, у той час як поліція робила все можливе для збереження миру», – заявив голова іранського парламенту Алі Ларіджані.

Гостро засудили напад на британське посольство Сполучені Штати.

У низці країн Європи іранські посли були викликані для висловлення їм протесту у зв’язку з тим, що трапилося в Тегерані.
XS
SM
MD
LG