Доступність посилання

ТОП новини

Великобританія закликає до посилення економічних санкцій щодо Ірану


Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Гейґ на зустрічі глав МЗС країн-членів Євросоюзу у Брюсселі має намір закликати колег до посилення економічних санкцій щодо Ірану – у відповідь на напад на британське посольство у Тегерані.

«Ми обговорюватимемо запровадження додаткових заходів щодо Ірану. Євросоюз вже вдався до деяких заходів, але додаткові мають посилити економічних тиск на Іран – мирний, легітимний економічний тиск – це особливо стосується посилення ізоляції іранського фінансового сектору», – сказав міністр.

Гейґ також зазначив, що Євросоюз продемонстрував «неабияку солідарність», коли Франція, Німеччина та Нідерланди вирішили відкликати своїх послів із Ірану після нападів 29 листопада.

У Тегерані у вівторок протестувальники увірвалися на територію посольства Великобританії. Інцидент стався під час мітингу протесту проти санкцій щодо Ірану, про які днями оголосив Лондон. Санкції пов’язані з іранською ядерною програмою, частина якої, як підтверджує недавня доповідь МАГАТЕ, мала на меті створення атомної бомби. Іран це категорично заперечує.

Влада Ірану оголосила про зниження рівня дипломатичних відносин з Лондоном. Це означає, зокрема, що з Тегерана буде висланий британський посол.
XS
SM
MD
LG