Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовив захисту Тимошенко у відводі судді Ситайло


Прихильники Тимошенко біля Лук'янівського СІЗО, 27 листопада 2011 року
Прихильники Тимошенко біля Лук'янівського СІЗО, 27 листопада 2011 року
Київ – Суд відмовив захисту колишнього прем’єра Юлії Тимошенко, апеляція на вирок якій розглядається сьогодні в Апеляційному суді Києва, у відводі головуючої судді Олени Ситайло. Таке рішення суддя ухвалила після майже години перебування у нарадчій кімнаті.

Вона мотивувала своє рішення тим, що підстав для відводу немає. Зокрема, у рішенні суду йдеться про те, що вона була призначена розглядати цю справу 29 листопада на законних засадах у зв’язку з тим, що попередня суддя Ірина Горб заявила про самовідвід.

Нині суд продовжує розгляд апеляції Юлії Тимошенко.

Сьогодні захист Тимошенко заявив про відвід судді Олені Ситайло. Необхідність відводу адвокат Юрій Сухов пояснив тим, що напередодні попереднього розгляду «суддю-доповідача фактично було замінено». Сухов також зауважив, що за дві дні призначена суддею з попереднього розгляду Олена Ситайло не могла вивчити матеріали справи.

Тимошенко не змогла прибути до суду через стан здоров’я – Турчинов

Колишній прем’єр Юлія Тимошенко не може бути присутньою на засіданні Апеляційного суду Києва через стан здоров’я. Про це заявив перший заступник лідера партії «Батьківщина» Олександр Турчинов.

«Юлія Володимирівна через стан здоров’я не змогла бути тут. А стан її здоров’я значно погіршується. Їй не проводять ніякого лікування, тривають тортури, не допускають лікарів, які могли б її лікувати», – сказав він журналістам.

Суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення щодо клопотання захисту про призупинення розгляду апеляції колишнього прем’єра у зв’язку з її хворобою.

Засідання має технічний характер – Власенко

Передбачається, що менш як за два тижні суд перейде до розгляду скарги по суті.

За словами захисника Тимошенко Сергія Власенка, це попереднє засідання має технічний характер, але від вирішення цих так званих технічних питань залежатиме перебіг процесу в апеляційному суді, а також «буде абсолютно видно, як налаштована влада розглядати в апеляційному порядку скаргу Юлії Тимошенко».

Апеляційний суд Києва нині проводить попередній розгляд апеляції колишнього прем’єра та її захисту на вирок Печерського районного суду в газовій справі, за якою Юлію Тимошенко засудили до 7 років позбавлення волі.

Тимошенко перебуває в Київському СІЗО з 5 серпня 2011 року. 11 жовтня суд засудив її до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG