Доступність посилання

ТОП новини

Київ сподівається парафувати угоду про асоціацію з ЄС 19 грудня – МЗС


Міністерство закордонних справ України розраховує на парафування угоди про асоціацію з Євросоюзом на саміті «Україна-ЄС» 19 грудня цього року. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«У цьому контексті Міністерство закордонних справ України повністю поділяє позицію Європейського парламенту щодо важливості швидкого парафування цієї угоди. Очікуємо на формалізацію рішення про завершення переговорів на найвищому рівні у рамках саміту Україна-ЄС 19 грудня цього року в Києві», – йдеться в заяві відомства.

Також ідеться про те, що МЗС України загалом вітає прийняття рекомендацій Європарламенту щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС. «Ми вдячні за підтримку з боку Європейського парламенту євроінтеграційних прагнень нашої держави та за визнання Європарламентом того, що Україна є європейською державою і, відповідно до статті 49 договору про ЄС, може подати заявку на членство в ЄС. Сподіваємося, що цей обнадійливий сигнал буде враховано і в інших інституціях ЄС, і на рівні країн-членів Європейського Союзу», – мовиться у заяві.

Окрім того, МЗС вітає рекомендації Європарламенту у частині запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС, а також позитивних наслідків укладення угоди про асоціацію для зміцнення торговельно-економічних та інвестиційних контактів. «Розраховуємо, що ця підтримка, яку висловив Європарламент, невдовзі перетвориться у конкретний результат на шляху до свободи переміщення українських громадян країнами ЄС та поступової інтеграції України у внутрішній ринок ЄС», – цитує прес-служба заяву МЗС.
XS
SM
MD
LG