Доступність посилання

ТОП новини

Ремонт у Лук’янiвському СIЗО є плановим, а не «показухою» – ДПтС


Проведення ремонтних робiт в установах пенiтенцiарного вiдомства є плановими i постiйно виконуваними заходами, це саме стосується i Київського СIЗО, повiдомляє Державна пенiтенцiарна служба України (ДПтС).

У своєму прес-релiзi, поширеному прес-службою вiдомства в четвер у вiдповiдь на повiдомлення в ЗМІ про «показуху» щодо створення належних комунально-побутових умов окремим публiчним особам, яких нинi тримають у Київському СIЗО, служба зазначає, що ця iнформацiя «розцiнюється як спекуляцiї та провокацiя окремих полiтикiв з метою обстоювання своїх iнтересiв».

За даними ДПтС, в Київському СIЗО «впродовж лише останнiх мiсяцiв вiдремонтовано дах режимних корпусiв та пiдсобних примiщень, проведено ремонт харчоблоку, душових примiщень, частини основної огорожi та зовнiшньої мережi теплопостачання установи... Проведено ремонти цiлої низки камер, пiд час яких було замiнено вiконнi блоки, вiдремонтовано системи водо-, тепло- та електропостачання i каналiзацiї. Окрiм цього, протягом цього року на територiї Київського СIЗО завершено будiвництво та оздоблення нового корпусу для тримання заарештованих жiнок на 180 мiсць».

Також у пенiтенцiарнiй службi зазначають, що не отримували вiд Європейського комiтету з питань запобiгання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гiднiсть, поводженню чи покаранню, що працює нинi в Українi, «нiяких офiцiйних коментарiв, зауважень чи пропозицiй».

Напередодні, після того, як представники Європейського комітету із запобігання катуванням позапланово відвідали колишнього прем’єра Юлію Тимошенко в СІЗО, прес-служба партії «Батьківщина» з посиланням на керівника групи захисників Тимошенко Сергія Власенка, повідомила:

«Європейці були неприємно вражені тією «показухою», яку влаштувала пенітенціарна служба. Саме напередодні цього візиту Юлію Тимошенко вночі терміново перевели у медсанчастину, а власне зустріч відбувалася у приміщенні, в якому навіть не вивітрився запах свіжої фарби».
XS
SM
MD
LG