Доступність посилання

ТОП новини

Гілларі Клінтон зустрілась з лідером опозиції М’янми


Гілларі Клінтон зустрілась з лідером опозиції М’янми Аун Сан Су Чжи
Гілларі Клінтон зустрілась з лідером опозиції М’янми Аун Сан Су Чжи
Держсекретар США Гілларі Клінтон, яка перебуває з візитом у М’янмі (колишній Бірмі), зустрілася з лідером демократичної опозиції країни лауреатом Нобелівської премії Аун Сан Су Чжи.

У четвер вони зустрілися в рамках неформальної вечері. Їхня офіційна зустріч запланована на п'ятницю в резиденції Аун Сан Су Чжи в Рангуні.

Раніше Гілларі Клінтон провела переговори з президентом М’янми Тейн Сейном, які вона охарактеризувала як відверті і продуктивні.

Під час свого візиту до М’янми, де тривалий час існував авторитарний військовий режим, Клінтон закликала владу цієї країни продовжувати розпочаті деякий час тому реформи.

Вперше за більш ніж 50 років держсекретар США відвідує цю країну, яка кілька десятиліть перебувала в міжнародній ізоляції. За словами Клінтон, Сполучені Штати готові розглянути можливість зміцнення зв’язків із М’янмою і скасування низки санкцій, якщо рух у напрямку демократизації буде збережений:

«Усі кроки, які вживає уряд М’янми, будуть ретельно зважені і вивчені. Ми зацікавлені у продовженні політичних і економічних реформ у цій країні. І я заявила її керівництву, що ми, звичайно, розглянемо й поступове скасування санкцій, у міру просування вперед – разом», – заявила Гілларі Клинтон.

Президент М’янми Тейн Сейн зазначив, що нинішній візит держсекретаря США відкриє «новий розділ» у відносинах з Вашингтоном.
XS
SM
MD
LG