Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко в СІЗО загрожує інвалідність – лікарі


Київ – Юлія Тимошенко може стати інвалідом, якщо найближчим часом вона не отримає належного лікування, вважає академік та нейрохірург Микола Поліщук та інші лікарі, які ознайомилися з результатами обстеження колишнього прем’єра. Вони впевнені, що в Лук’янівському СІЗО, де нині перебуває Тимошенко, надати їй необхідну медичну допомогу неможливо. Це підтверджують і захисники Тимошенко, які бачили її сьогодні. Міністерство охорони здоров’я відмовляється від коментарів, у Державній пенітенціарній службі кажуть, що Юлія Тимошенко проходить повний курс лікування.

Рентгенівський знімок хребта й результати магнітно-резонансної томографії, які робили Юлії Тимошенко наприкінці листопада, свідчать, що вона потребує лікування у спеціалізованому медичному закладі, заявив сьогодні журналістам член-кореспондент Академії медичних наук України, нейрохірург Микола Поліщук. Такі патологічні зміни, які обстеження виявило в Тимошенко, у більшості випадків можна повністю вирішити лише за допомогою операції, каже Поліщук.

«Пацієнт не може рухатися, різкий біль виявляється в будь-якій позі, за будь-якої активності. Щоб позбавити болю, необхідна операція. Маніпуляціями та уколами вилікувати неможливо, хіба що тимчасово зняти біль. Нелікована хвороба здебільшого веде до інвалідності – це стосується і цієї, і інших хвороб», – наголошує нейрохірург.

Інший лікар, судинний хірург Анатолій Дьячок, який певний час працював у місцях обмеження волі, проаналізував результати обстеження Юлії Тимошенко і дійшов висновку, що лікувати такі хвороби в умовах слідчого ізолятора неможливо в принципі.

Пенітенціарна служба: Тимошенко лікують як слід

Зі свого боку, помічник начальника Державної пенітенціарної служби Ігор Андрушко запевнив Радіо Свобода, що Юлію Тимошенко лікують як належить.

«Зараз вона перебуває в медсанчастині. Сьогодні в неї мали взяти аналіз крові, але Тимошенко відмовилася, оскільки, за її словами, вона хотіла б, щоб це робив її особистий лікар наодинці, і щоб аналіз крові проводили за кордоном. Зараз екс-Прем’єр-міністр проходить повний курс лікування відповідно до результатів обстеження та рекомендації МОЗ», – сказав він.

Міністерство охорони здоров’я, лікарі якого обстежували Тимошенко, категорично відмовляється коментувати її стан та лікування.

«Їй дають лише знеболювальне» – Власенко

Керівник групи захисників Тимошенко Сергій Власенко сьогодні бачився зі своєю підзахисною, і, за його словами, вона досі не отримує лікування.

«Повідомляють, що Тимошенко стало краще. Але я бачив: її здоров’я не покращилося. Їй дають лише знеболювальне, а це може призвести до дуже складних наслідків. Людина 20 днів не підіймалася з ліжка, а їй не надають допомоги!» – стверджує захисник.

Слухання апеляції у справі колишнього Прем’єр-міністра, яку звинувачують у перевищенні повноважень під час газових переговорів з Росією, продовжиться 13 грудня в Апеляційному суді Києва. Соратники та захисники Тимошенко не можуть спрогнозувати, чи здатна вона буде взяти участь у суді за станом здоров’я.
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG