Доступність посилання

ТОП новини

Меркель і Саркозі закликали укласти новий договір ЄС


Париж, 5 грудня 2011 року.
Париж, 5 грудня 2011 року.
Лідери Франції та Німеччини – Ніколя Саркозі та Анґела Меркель закликали до укладення нового договору про Європейський Союз, щоб запобігти повторенню нинішньої боргової кризи в єврозоні.

Після переговорів з Меркель у Парижі Саркозі заявив, що було б краще, якби договір схвалили всі 27 країн Євросоюзу, однак прийнятною може бути й угода між 17-ма країнами єврозони, яку на добровільних засадах могли б підписати й інші члени ЄС.

У новому договорі будуть передбачені автоматичні санкції для тих країн, які допускають дефіцит бюджету більше трьох відсотків.

За словами Саркозі, нові франко-німецькі пропозиції будуть надіслані голові Європейської Ради Герману Ван Ромпею напередодні саміту ЄС, який відкривається в п’ятницю в Брюсселі.

Головна тема саміту – подолання боргової кризи в єврозоні.

Меркель зазначила, що метою майбутнього саміту ЄС має стати спроба повернення хоча б частини втраченої довіри інвесторів. «Ми перебуваємо у важкій ситуації, і нам потрібно повернути довіру, оскільки уявлення про нашу надійність похитнулося», – заявила канцлер Німеччини.
XS
SM
MD
LG