Доступність посилання

ТОП новини

Гілларі Клінтон зустрілася з білоруськими опозиціонерами


Гілларі Клінтон після прибуття до Вільнюса
Гілларі Клінтон після прибуття до Вільнюса
Держсекретар США Гілларі Клінтон зустрілася у Вільнюсі активістами білоруської опозиції.

«Розпочинаючи зустріч, вона сказала, що розуміє, наскільки важким для білорусів був цей рік. США знають, що в країні ухвалюють репресивні закони і переслідують активістів. Держсекретар сказала, що США будуть наполягати на звільненні політв’язнів. За оцінками США, в даний час більше 50 осіб, які перебувають у в’язницях або так чи інакше обмежені у своїй свободі. США вимагатимуть негайного і безумовного звільнення цих людей», – розповіла Радіо Свобода одна з учасниць зустрічі з Гілларі Клінтон, білоруська журналістка Наталія Радіна.

За словами Радіної, Гілларі Клінтон заявила, що США і Євросоюз повинні координувати політику щодо Білорусі і що американська сторона буде робити все можливе для цього.

Раніше у вівторок, виступаючи у Вільнюсі на сесії Ради міністрів Організації з безпеки і співпраці в Європі держсекретар США також говорила про кричущі випадки порушення прав людини в Білорусі:

«У Білорусі, всього в сорока кілометрах звідси, правозахисники зазнають постійних переслідувань. Олесь Бєляцький був засуджений до чотирьох з половиною років в’язниці за несплату податків, але насправді влада вважає злочинними його спроби допомогти політичним в’язням. Колишні кандидати на
президента від демократичної опозиції, Андрій Санніков і Михайло Статкевич до цих пір перебувають в ув’язненні, хоча з моменту виборів пройшов уже рік».
XS
SM
MD
LG