Доступність посилання

ТОП новини

Суд погодився заарештувати Тимошенко також у справi ЄЕСУ – захист


Лук’янівське СІЗО, Київ
Лук’янівське СІЗО, Київ
Шевченкiвський райсуд Києва в четвер задовольнив подання слiдчого СБУ про обрання щодо вже заарештованої ранiше у «газовiй справi» екс-прем’єр-міністра Юлiї Тимошенко запобiжного заходу у виглядi арешту у зв’язку з розслiдуванням справи корпорацiї «Єдинi енергосистеми України» (ЄЕСУ), повiдомив журналiстам захисник екс-прем’єра Сергiй Власенко у четвер увечерi.

Вiдповiдне рiшення суд ухвалив на виїзному засiданнi в Лук’янiвському СIЗО в четвер.

«На жаль, суддя Шевченкiвського районного суду Трубнiков... оголосив постанову, згiдно з якою Тимошенко заарештовано вдруге», – сказав Власенко журналiстам, вийшовши з СIЗО.

Напередодні Шевченківський райсуд ухвалив рішення щодо проведення виїзного засідання у справі екс-прем`єра Юлії Тимошенко у Лук`янівському СІЗО.

Генеральна прокуратура України повідомила в середу про об’єднання в одне провадження двох кримінальних справ проти колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України».

Підслідність справ визначено за слідчими Служби безпеки України, йшлося в повідомленні Генпрокуратури.

Юлія Тимошенко залишається під арештом у справі, де її звинувачено у перевищенні влади під час підписання газових угод у 2009 році. Печерський суд визнав Тимошенко винною і призначив покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Розгляд апеляції у цій справі призначений на 13 грудня.
XS
SM
MD
LG