Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: держбюджет-2012 можуть ухвалити з розрахунку ціни на газ у 400 доларів


Прем’єр-міністр України Микола Азаров припускає, що держбюджет на 2012 рік можуть ухвалити з розрахунку ціни на газ у 400 доларів, але не виключає її перегляду. Про це він сказав журналістам.

У відповідь на запитання, чи будуть завершені до кінця цього року переговори з Російською Федерацією щодо перегляду ціни, Азаров сказав: «О, якби я знав». Водночас він нагадав, що вже другий день тривають переговори міністра палива і вугільної промисловості Юрія Бойка з головою правління «Газпрому» Олексієм Міллером щодо перегляду ціни на газ.

«Нам уже з бюджетом зволікати не можна. Наступний тиждень – останній сесійний, нам треба приймати бюджет, тому що від ухвалення державного бюджету залежить ухвалення всіх обласних, районних, міських бюджетів. І тому нам треба його своєчасно, до нового року, прийняти», – сказав Микола Азаров.

«Бюджет, перш за все, повинен бути реалістичним, а це означає, якщо нам доведеться платити 400 доларів за газ, отже, ми платитимемо. У нас немає іншого виходу. А це означає, що ми маємо всі абсолютно розрахунки закласти на той реалістичний варіант, який може бути», – додав прем’єр.

Водночас Микола Азаров зазначив, що у разі, якщо вдасться домовитися з РФ щодо перегляду ціни на газ, «Міністерство фінансів разом з Міністерством економіки переглянуть всі показники, і мінятимемо тоді бюджет».
XS
SM
MD
LG