Доступність посилання

ТОП новини

Журнал Time визначив «протестувальника» людиною 2011 року


Обкладинка американського журналу Тime (Час), 14 грудня 2011 року
Обкладинка американського журналу Тime (Час), 14 грудня 2011 року
Американський новинний часопис Time, який наприкінці кожного року визначає «людину року», цьогоріч визначив збірний образ «протестувальника» (protester) – оскільки в році, що минає, саме «протестувальник» – незадоволена владою людина – зробив найбільший вплив на розвиток світу.

У зв’язку з цим видання особливо підкреслює роль Мухаммеда Буазізі – раніше нікому не відомого торговця овочами з невеликого міста в Тунісі, з самоспалення якого почалися заворушення в цій країні. У результаті Туніс став першою арабською країною, яка позбулася диктатора, що десятиліттями правив народом за власним бажанням.

В подальшому такі ж – нікому не відомі – люди домоглися повалення диктаторів в Єгипті, Лівії і Ємені, продовжують боротьбу проти них у Сирії, Бахрейні та інших країнах.

Практично весь 2011 рік «безіменні» демонстранти тримали в постійній напрузі уряди багатьох європейських країн (Іспанії, Італії, Греції та інших), що зважилися на скорочення державних витрат. У США пройшли акції «Захопи Уолл-Стріт».

Торік засновник і генеральний директор Facebook Марк Цукерберг мав честь бути людиною 2010 року. У минулі роки переможцями були президент США Барак Обама, керівник Федеральної резервної системи США Бен Бернанке, соліст гурту U2 Боно та інші.
XS
SM
MD
LG