Доступність посилання

ТОП новини

«Загниваюче кохання» між Україною та ЄС і Янукович із «непроникним обличчям» (європейська преса)


Київ – Західні видання пишуть про продовження економічних труднощів та боргову кризу в Європі. Так, Міжнародний валютний фонд знову погіршив фінансовий прогноз для Греції, а у Варшаві виступають проти участі Польщі в останніх планах порятунку економіки Єврозони. Також у пресі аналізують ситуацію, що склалася в Європі перед самітом Україна-ЄС.

Міжнародний валютний фонд скоротив свої прогнози фінансового зростання для Греції, повідомляє The Guardian. МВФ попереджає про можливий дефолт, а також наголошує: ситуація в Греції далі погіршується. Це робить запровадження ще більш жорстких заходів економії в країні неминучими, стверджує газета, посилаючись на неназвані джерела в грецькому уряді.

Wall Street Journal у своєму європейському виданні так описує польські акції проти нових обмежень державних бюджетів задля порятунку ЄС: «тисячі поляків-демонстрантів пройшли головними вулицями Варшави, вимагаючи від уряду не брати участь в нових заходах економії в Європі».

Протест, організований найбільшою опозиційною партією Польщі «Право і справедливість», показує ставлення великої частини поляків до посилення бюджетної дисципліни та фінансової підтримки країн-боржників, вважає видання. Зокрема, лідер партії Ярослав Качинський порівняв такі заходи із рабським підпорядкуванням Польщі Радянському Союзу.

«Напруга перед самітом Україна-ЄС зростає» – таку назву має стаття в брюссельському виданні EurActiv. Її автор впевнений: нинішня ситуація сигналізує про збільшення розриву між Києвом та Європейським Союзом у зв’язку зі справою Тимошенко. І як повідомили EurActiv європейські дипломати, саміт навряд чи матиме виразні результати. У цих умовах, зауважує видання, Україна повинна зробити рішучі кроки у напрямку ЄС, перш, ніж Росія спробує остаточно «затягти» її в Євразійський союз.

Європейські дипломати не дадуть угоді про асоціацію зеленого світла, поки Янукович не випустить Тимошенко з в’язниці. Про це в статті «ЄС-Україна: загниваюче кохання» пише видання EUObserver. Однак, не зважаючи на це, Янукович із кам’яним і непроникним обличчям продовжує тримати ключі від тюремної камери екс-прем’єра в своїх руках. Сумно, але факт: Янукович виграє більше, тримаючи Тимошенко за ґратами, ніж інтегруючи Україну в Європу. Адже його головним пріоритетом є багатство і влада, а не покращення відносин із Заходом, вважає автор статті.
  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG