Доступність посилання

ТОП новини

«Десятиліття Кучми» триває (огляд преси)


Київ – З юридичної та моральної точки зору для Леоніда Кучми було б важливо, щоб його справу заслухали в суді повністю, щоб суд, якщо другий Президент не винен, виправдав його. Але влада на це ніколи не піде, прогнозує газета «День». Судовий процес, на думку газетярів, просто був димовою завісою, щоб відбілити Кучму. Загалом же, пише видання, нинішнє керівництво країни перетворило суди на інструменти задоволення політичних, бізнесових та особистих інтересів тих, хто має реальний вплив. Найбільшою небезпекою на сьогоднішній день в Україні є те, що немає політичних механізмів, які б дозволили поліпшити ситуацію із судовою владою. Про це газета «День» пише в статті «Десятиліття Кучми» триває…».

У цьому ж числі «День» зауважує, що «газові переговори», які ведуть зараз Україна та Росія, це ще, звісно, не «війна», але вельми жорстке протистояння еліт. І ціна його – не просто мільярди доларів. Із російського боку на кону досить проблематичний, на думку газетярів, успіх Володимира Путіна на президентських виборах, а з українського – навіть більше. Це не лише те, хто пройде до нового парламенту, а й суверенітет країни. Публікація називається «Бійтеся дарунків».

Україна знову обговорює створення спільних підприємств із «Газпромом», інформують «Ізвєстія» в Україні». Цього разу йдеться про створення двох спільних підприємств для управління усією газотранспортною системою України. За інформацією видання, одне з підприємств можуть створити на базі внутрішніх газорозподільних мереж України. Друге СП може отримати монопольне право на транспортування газу магістральними трубопроводами і його транзит. Докладніше про прогнози газового майбутнього України і Росії читайте в сьогоднішньому числі «Ізвєстій в Україні».

Міністерство соціальної політики спростовує чутки про припинення з наступного року виплат пенсіонерам, які продовжують працювати. Нараховані їм пенсії профінансують повністю, запевняють урядовці. Докладніше про те, які зміни внесла пенсійна реформа в життя літніх людей, розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG