Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація з безпекою в Афганістані поліпшується – міністр оборони США


Ситуація з безпекою в Афганістані поліпшується, хоча гучні напади талібів та інших озброєних груп усе ще можливі. Про це в Кабулі на спільній прес-конференції з президентом Афганістану Хамідом Карзаєм заявив міністр оборони США Леон Панетта.

«Ми ще не завершили цю місію, але я вірю, що ми маємо значний прогрес. Ми бачимо найвідчутніше зниження рівня насильства за останні п’ять років. Ми спроможні суттєво послабити талібів», – сказав Леон Панетта.

Він додав, що США і надалі здійснюватимуть розвідувальні польоти над Афганістаном. Міністр оборони США згадав також втрату американського безпілотника, збитого нещодавно Іраном.

У відповідь Хамід Карзай наголосив, що Афганістан прагне зберегти «дуже дружні відносини» з Іраном і не хоче бути залучений у конфлікт між США та ісламською республікою.

Карзай також заявив, що співпраця його країни зі США і НАТО «загалом додала Афганістану стабільності», хоча афганський народ ще не відчуває повної безпеки.

На зустрічі президента Афганістану і керівника Пентагону обговорювали виведення з Афганістану військ США та союзників. Цей процес має завершитися до кінця 2014 року. Сили НАТО поступово передають контроль за безпекою у різних районах країни афганській владі.
XS
SM
MD
LG