Доступність посилання

ТОП новини

Більше половини молодих українців підтримують вступ у ЄС – опитування


Україна має інтегруватися до Євросоюзу, і це принесе більше користі, ніж труднощів. Так вважають 46% опитаних громадян України, зокрема – понад 60% опитаних українців від 18 до 29 років. Не підтримують цієї ідеї третина від всіх опитаних та п’ята частина молоді. Такі результати показало останнє дослідження фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

Як зазначила директор фонду Ірина Бекешкіна, нині українці бачать набагато більше переваг від європейської інтеграції, аніж два роки тому – тоді її підтримали менше 43%. На її думку, найбільше це помітно на молоді.

«Молодь Криму і Донбасу в більшості своїй позитивно ставиться до євроінтеграції. І цим вона не відрізняється від своїх однолітків Західної України. Чому хочуть – зрозуміло. Вони прагнуть вільно пересуватися по світу, навчатися за кордоном, і ще багато чого іншого що можуть їхні однолітки у Європі», – зазначила Ірина Бекешкіна.

Директор фонду наголосила, що серед перешкод для євроінтеграції, які бачать українці, зменшилася вага економічних чинників, і зросла вага ставлення до цього процесу керівництва ЄС та дій українських політиків.

Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва провів загальнонаціональні опитування щодо ставлення до євроінтеграції у грудні 2009 року та грудні 2011 року. Щоразу вони опитали 2000 дорослих українців за вибіркою, яка відображає співвідношення статі, віку та населення різних регіонів у державі. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.
XS
SM
MD
LG