Доступність посилання

ТОП новини

Глава МЗС: Україна чітко вирішила приєднатися до Європи


Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко у своїй статті німецькій газеті Handelsblatt наголошує на європейських прагненнях України.

«Україна має унікальне геополітичне положення. Будучи мостом між Європою та Росією, ми також є гарантом миру та стабільності в регіоні. Ми надаємо великого значення дружнім відносинам з усіма нашими сусідами. Але ми чітко та свідомо вирішили приєднатися до Європи, незважаючи на тиск, який відбувається з боку інших зацікавлених сторін», – йдеться у статті, опублікованій сьогодні.

Костянтин Грищенко також зазначив, що в умовах глобальної нестабільності та складних політичних подій Європа «не може собі дозволити відвернутися від України».

Водночас, на думку міністра, євроінтеграційний курс України особливо сильно потребує підтримки з боку Німеччини. «Працюючи разом, ми досягнемо стійкого прогресу в наших двосторонніх відносинах, у питаннях безпеки енергопостачання та інших реформ, які в майбутньому зроблять можливою підтримку Німеччиною членства України в ЄС», – зазначив глава МЗС України.
XS
SM
MD
LG