Доступність посилання

ТОП новини

Розгляд скарги Тимошенко на повторний арешт перенесли на 21 грудня


Апеляційний суд Києва оголосив перерву в розгляді апеляції на постанову Шевченківського суду Києва про арешт колишнього прем’єра Юлії Тимошенко у справі ЄЕСУ до 21 грудня у зв’язку з тим, що її не було доставлено до суду. Про це повідомила головуюча суддя Ольга Єфімова через декілька хвилин після відкриття засідання.

Суддя оголосила, що до суду надійшла заява Тимошенко про те, що у зв’язку зі станом здоров’я вона не може бути присутньою на засіданні. Проте суд має медичну довідку про те, що стан її здоров’я дозволяє їй відвідати суд.

Колегія суддів поставила на розгляд питання щодо можливості розгляду апеляції без участі Юлії Тимошенко. Керівник групи захисту колишнього прем’єра Сергій Власенко, посилаючись на слова Тимошенко, заявив, що відсутність все одно не вплине на рішення суду. Проте суд не врахував цієї усної заяви, зазначивши, що для розгляду апеляції без участі колишнього прем’єра необхідна підтверджувальна документація з СІЗО.

Після засідання Сергій Власенко заявив журналістам, що розгляд скарги перенесли навмисно, щоб її розглянули вже після саміту Україна-ЄС 19 грудня.
XS
SM
MD
LG