Доступність посилання

ТОП новини

«Міжнародна амністія»: правоохоронці в Україні мають припинити зловживання


Євросоюз на саміті 19 грудня у Києві має закликати владу України вплинути на ситуацію з масовими зловживаннями з боку правоохоронців своїми обов’язками. Про це йдеться в оприлюдненій заяві правозахисної організації «Міжнародна амністія».

Згідно з заявою, «запланований на понеділок саміт буде джерелом дипломатичної напруженості, оскільки Євросоюз продовжує критикувати Україну за політично вмотивоване судове переслідування колишнього прем’єра Юлії Тимошенко».

«Права людини мають залишатися для ЄС на порядку денному. Євросоюз також має чинити тиск, щоб в Україні зупинилася епідемія злочинних дій з боку міліції», – наголосила у заяві представник «Міжнародної амністії» Гізер МакГілл.

«Українська міліція продовжує катувати та вимагати гроші у своїх жертв, і при цьому фактично безкарна. Також це не рідкість, коли жертв переслідують – це як помста за те, що вони поскаржилися на катування», – йдеться в повідомленні організації.

«Міжнародна амністія» також зазначає, що в останньому своєму звіті вказала саме на протиправну діяльність представників правоохоронних органів в Україні, а також використання ними катування, побиття та сфабрикованих обвинувачень «задля підтримки статистики».
XS
SM
MD
LG