Доступність посилання

ТОП новини

Влада готує «цапа-відбувайла» за зрив угод з ЄС (огляд преси)


Київ – Європейські дипломати не хочуть дати Януковичу нагоди присвоїти собі звання «євроінтегратора», скористатися можливістю похизуватися на фото з представниками ЄС у той час, як Тимошенко у в’язниці, пише газета «День». Хоча угоду можуть парафувати без помпи, як технічний документ, а наступний саміт можна провести, як робочу зустріч. Однак, якщо у ключових європейських столицях наважаться визнати, що Європі вигідно, щоб Україна була «прив’язана» до ЄС, то тим самим вирішать кілька завдань, які не суперечать ліберальним цінностям. Зокрема, ЄС отримує можливість хоч якось впливати на поведінку теперішньої української влади, стверджує газета «День».

Газета «Україна молода» пише, що на Банковій уже визначили винного за те, що річної давнини обіцянки влади парафувати угоду про асоціацію з ЄС на грудневому саміті залишилися цяцянками. На 21 грудня Президент проанонсував підбиття підсумків роботи міністрів щодо виконання задекларованого плану реформ. Газетярі припускають, що принаймні кілька урядовців із тих, хто проштрафився найбільше, свої портфелі втратять. Видання пише, що зі своїм кріслом доведеться розпрощатись і главі МЗС… Принаймні сам Костянтин Грищенко вже запевнив журналістів, що до цього готовий.

Чимало банків, які пропонують найбільші відсотки із депозитів, незабаром почнуть їх зменшувати, стверджує газета «Факти». Адже досі, як нагадує видання, фінустанови, щоб зупинити відтік коштів, суттєво збільшували для вкладників депозитні ставки. Також вони заманювали клієнтів розіграшем закордонних поїздок та побутової техніки. Конкретніше з банківськими намірами «Факти» знайомлять у рубриці «Поживемо – побачимо».

Лижний сезон у Карпатах під загрозою зриву, попереджає тижневик «Ділова столиця». Сніг у горах так і не випав, а прогнози синоптиків не вельми втішні.
І якщо практично на всіх європейських курортах траси оснащені сніговими гарматами, які дозволяють кататись, незалежно від примх погоди, то власники вітчизняних лижних баз на системах забезпечення штучним снігом продовжують заощаджувати. І хоча гірські схили обростають фешенебельними готелями, Карпати зберігають імідж «совдепівського» курорту із сумнівним сервісом, поганими трасами і надміру завищеними цінами. Заголовок статті – «Наші гори втрачають туристів».

Сьогодні в Україні діє одразу кілька державних програм, спрямованих на вирішення квартирного питання українців. Скажімо, для молоді держава пропонує пільгові довготермінові державні кредити на будівництво або придбання житла. Однак для цього замість запланованих 750 мільйонів гривень у бюджеті передбачені лише 60 мільйонів. Дефіцитом державних коштів уміло користуються деякі спритники, які роблять бізнес на тому, що допомагають молодим родинам отримати юридичне право на отримання пільгового житла. Докладніше про них розповідає газета «Голос України».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG