Доступність посилання

ТОП новини

Femen: у Білорусі активісткам погрожували підпалом


У Білорусі активісток українського руху Femen, які напередодні взяли участь у протесті проти режиму Олександра Лукашенка, побили, обстригли, забрали документи та лишили в лісі. Про це Радіо Свобода повідомила лідер організації Ганна Гуцол, з якою зниклі вийшли на зв’язок.

«Вони живі, але не здорові і дуже налякані, їх вчора на мінському вокзалі захопили співробітники КДБ, всю ніч їх возили в машині, потім вивезли в ліс, облили олією, погрожували підпалити, потім погрожували ножем, тим же ножем різали волосся, зі шматками з голови зрізали, знімали це все на відеокамеру та залишили їх в лісі. Вони ось зараз дісталися до села Беки Єльського району Гомельської області, у них забрали документи», – сказала Ганна Гуцол Радіо Свобода.

За її словами, дівчата попросили телефон у місцевих жителів і зуміли подзвонити їй, тепер вони переховуються, і дуже бояться. «Це були точно не хулігани», – сказала Гуцол про тих, хто причетний до вивезення активісток.

У посольстві України в Мінську Радіо Свобода повідомили, що консул і ще один співробітник посольства вже виїхали до Гомельської області.

Речник МВС Білорусі Костянтин Шалькевич сказав Радіо Свобода, що ніякої інформації про трьох активісток Femen у нього немає. А прес-секретар КДБ Олександр Антонович відповів: «Без коментарів». Перед тим він назвав акцію українських активісток «грубо спланованою провокацією».
XS
SM
MD
LG