Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба: Тимошенко відмовилася самостійно прибути до суду


Колишній прем’єр Юлія Тимошенко відмовилася прибути на судове засідання в Апеляційному суді Києва з розгляду її скарги на вирок у справі щодо газових контрактів із Росією самостійно, повідомляє Державна пенітенціарна служба.

За цим повідомленням, Тимошенко вчергове відповіла відмовою на пропозицію персоналу Київського слідчого ізолятора «піднятися та самостійно прибути до спецавтомобіля для подальшого слідування до апеляційного суду» і «вимагала доставити її в суд із застосуванням нош, про що вона подала відповідну заяву».

Про це керівництво Київського СІЗО письмово поінформувало суд, мовиться у повідомленні прес-служби.

Окрім того, у пенітенціарній службі поінформували, що напередодні, 21 грудня, Тимошенко оглянула комісія Міністерства охорони здоров’я (в галузі кардіології) та Державної пенітенціарної служби, і за результатом цього огляду «патологій не виявлено, рекомендовано провести ув’язненій дообстеження серця та здійснити розширений аналіз крові».

«Ув’язненій було вчергове роз’яснено, що її неодноразові відмови від проведення лабораторного дослідження крові унеможливлюють уточнення встановленого діагнозу», – зазначили у службі.

Там також повідомили, що, згідно з висновками фахівців МОЗ України від 12 та 21 грудня, а також даних об’єктивного комісійного огляду Тимошенко від 21 та 22 грудня «протипоказань щодо її участі у судових засіданнях не виявлено, вона може пересуватися самостійно, без додаткових засобів на кшталт нош, милиць, палиць тощо».

Захисники Юлії Тимошенко останнім часом заявляють, що через поганий стан здоров’я колишній прем’єр нині не здатна пересуватися самостійно.
XS
SM
MD
LG