Доступність посилання

ТОП новини

У вибухах у Багдаді вже не менш як 68 загиблих


Унаслідок хвилі вибухів у різних місцях столиці Іраку сьогодні загинули десятки людей, і кількість жертв усе зростає. На вечір повідомили вже про принаймні 68 загиблих. Число поранених перевищує 185.

За словами представників влади, в Багдаді сталося загалом не менш як 16 вибухів, що виглядає на перший скоординований напад від часу нової нещодавньої кризи в відносинах між шиїтами і сунітами. Більшість вибухів сталися в переважно шиїтських районах міста. Наразі не ясно, хто за ними стоїть.

Міжденомінаційна напруженість в Іраку спалахнула після того, як суд видав ордер на арешт віце-президента країни, сунітського діяча Тарека аль-Гашемі за звинуваченнями в тероризмі. Прем’єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі, шиїт, вимагає видати розшукуваного від влади автономного регіону курдів, переважно сунітів, на півночі Іраку, де віце-президент нині перебуває.

Тарек аль-Гашемі відкидає звинувачення, а світський блок «Аль-Іракія» (Іракський національний рух), одним із лідерів якого він є, бойкотує роботу парламенту і коаліційного уряду, до якого цей блок входить.
XS
SM
MD
LG