Доступність посилання

ТОП новини

Що може стати приводом для акцій протесту? (огляд преси)


Київ – Однією з чітких тенденцій року, що минає стала радикалізація протестів опозиції, стверджує «Комерсант Україна». Учасники мітингів і політичні експерти переконують, що наступного року настрої протесту наростатимуть. А приводом для масового невдоволення може слугувати фальсифікація парламентських виборів 28 жовтня наступного року. Заголовок публікації «Передчуття Революції».

У цьому ж числі «Комерсант» пише, що займатися бізнесом в Україні й надалі легко не буде. Наступного року, за прогнозами експертів видання, очікуються проблеми з кредитними ресурсами, медіа-бюджетами та й політична ситуація не найкраща. І все ж Україна, за твердженням видання, як і раніше, приваблива для інвесторів, готових до ризику.

На металевий паркан навколо уряду повісили колючий дріт. Раніше його укріпили бетонними конструкціями і встановили відеоспостереження. Після цього, як пише «Газета по-українськи», логічно очікувати появи кулеметних веж із вартовими, сторожових собак та інших атрибутів «зони».

Верховна Рада продовжила заборону на продаж сільськогосподарських земель до січня 2013 року. Це, на думку журналістів «Ізвєстій» в Україні», означає, що повноцінна реформа знову відкладається. Щоправда, закон про ринок землі депутати обіцяють ухвалити до кінця поточного року. За основу взяли ухвалений у першому читанні проект. На думку експертів, у такому вигляді цей закон поставить хрест на великому аграрному бізнесі країни. Забезпечувати українців продуктами доведеться дрібним фермерам, які до цього, на думку газетярів, ані фінансово, ані технічно не готові. А про експорт продовольства Україні взагалі доведеться забути, переконують «Ізвєстія в Україні».

Порівняно з минулим новоріччям, ялинкових базарiв, зокрема, у столицi, вкрай мало, зауважує газета «Україна молода». Щоб запобігти незаконній вирубці дерев, Державне агентство лісових ресурсів запровадило обов’язкове маркування ялинок. Без відповідних маркувань міліція затримує тих, хто транспортує машини з ялинками на під’їздах до великих міст. Закупівельна ціна новорічного деревця складає 52 гривні. Вона не передбачає отримання прибутку лісовими господарствами, бо майже не покриває витрат на дерево, яке вирощували упродовж 5 – 7 років. За незаконно зрубане дерево правопорушник має заплатити від 274 до 1753 гривень штрафу, в разі несанкціонованої торгівлі — від 50 гривень. Стаття називається «Мічені ялинки».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG