Доступність посилання

ТОП новини

МВС: міліція не причетна до смерті чорнобильця Конопльова


Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявляє, що міліція не причетна до смерті Геннадія Конопльова – одного з учасників акції протесту чорнобильців в Донецьку. Про це глава МВС сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

За словами Захарченка, «не відповідають дійсності заяви окремих політиків щодо знесення наметового містечка» в Донецьку працівниками міліції.

Він наголосив, що наметове містечко чорнобильців біля будівлі обласного управління Пенсійного фонду стояло до закінчення акції і «було демонтовано її учасниками ввечері 11 грудня».

Віталій Захарченко зазначив, що 27 листопада працівники Головного управління Міністерства надзвичайних ситуацій України в Донецькій області демонтували один із наметів, який належав цьому відомству і був установлений для обігріву учасників акції. «Працівники міліції у демонтажі намету участі не брали», – сказав міністр і додав: «Тому говорити про вчинення працівниками міліції будь-яких незаконних дій, тим більше звинувачувати їх у причетності до смерті одного з учасників акції – громадянина Конопльова, немає жодних підстав».

27 листопада в Донецьку працівники МНС без попередження демонтували намет, в якому з 15 листопада голодували чорнобильці. Під час демонтажу помер 70-річний шахтар Геннадій Конопльов.
XS
SM
MD
LG