Доступність посилання

ТОП новини

У БЮТБ не виключають, що Страсбурзький суд об’єднає скарги Тимошенко в одне провадження


Заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Соболєв не виключає, що Європейський суд із прав людини об’єднає в одне провадження дві скарги колишнього прем’єра Юлії Тимошенко: на вирок у справі щодо газових контрактів та на її повторний арешт у справі щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України». Про це він сказав журналістам в Апеляційному суді Києва.

«Я переконаний, що ці матеріали, швидше за все, будуть об’єднані в одне провадження про незаконність першого арешту, і розгляд у Європейському суді буде і по першій, і по другій справі, оскільки рішення апеляційної інстанції є остаточною у справі оскарження арештів», – зазначив він.

За словами Соболєва, позиція Юлії Тимошенко та її захисників залишається незмінною: вони не братимуть участі у судових засіданнях з розгляду скарги.

Сергій Соболєв також наголосив, що будь-яке рішення, яке оголосить Апеляційний суд Києва за результатами розгляду скарги Юлії Тимошенко на вирок у «газовій справі», також буде «вироком «прокурорській системі» та чинній владі». «Вирок, який буде, це фактично буде вироком Віктору Януковичу, який, на жаль, так і не зрозумів, що інтереси держави є набагато вищими, ніж особиста помста», – додав б’ютівець.
XS
SM
MD
LG