Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: Росія не поставить Україну на коліна


«Росія повинна знати: на коліна нас поставити не можливо», – заявив у п’ятницю Прем’єр-міністр Микола Азаров. Як сказав він в ефірі телепрограми «Шустер Live», переговори з російською стороною щодо перегляду ціни на газ продовжуються, й вони триватимуть доти, доки не «буде досягнуто нормальних результатів», прийнятних для України й аналогічним домовленостям Росії з країнами Європи.

За його словами, переговори не заходили в «безнадійний глухий кут» і тривають далі, але затяглися зі «зрозумілих» причин: нині чинні договори дуже вигідні для Росії, хоч і «кабальні» для України, і тому росіянам важко відмовитися від них і перейти до «рівноправних відносин».

Азаров наголосив, що 2011 рік був надзвичайно важким, але «ми витримали». За його словами, росіяни «глибоко помиляються», якщо вважають, що Україна не витримає прогнозованої на наступний рік ціни на російський газ у 416 доларів за тисячу кубометрів за нині чинними газовими контрактами.

Раніше в п’ятницю прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості повідомила, що Україна і Росія проведуть наступний раунд переговорів із газової тематики 15 січня 2012 року.

За цим повідомленням, голова Міненерговугілля Юрій Бойко та голова правління російського «Газпрому» Олексій Міллер 23 грудня провели того дня чергову зустріч у Санкт-Петербурзі і відзначили позитивний характер переговорів.

У четвер Міллер заявляв, що «Газпром» укладе з Україною угоду, яка буде додатковою до нинішнього газового контракту, і заявив, що чинний контракт «чудовий».
XS
SM
MD
LG