Доступність посилання

ТОП новини

Канада розчарована рішенням суду щодо Тимошенко


Міністр закордонних справ Канади Джон Берд заявив, що глибоко занепокоєний вісткою, що Апеляційний суд Києва підтримав звинувачення і вирок колишньому Прем’єр-міністрові України Юлії Тимошенко, повідомляють у суботу українські агентства про п’ятничну заяву політика.

Канада занепокоєна тим, як українська влада здійснила арешт, судовий процес, винесення звинувачення і розгляд апеляції Тимошенко, заявив він. За словами міністра, «очевидне політичне підґрунтя і необґрунтоване судове переслідування в цьому та інших випадках шкодить демократичному розвиткові України».

Немає сумнівів, що активна опозиція, законні права якої визнаються, є життєво важливою частиною живої і дієвої демократії, наголосив Берд.

Тим часом існують чіткі ознаки, що судовий процес далеко не відповідав міжнародно визнаним нормам справедливості, прозорості і належної правової процедури, звернув увагу голова канадського зовнішньополітичного відомства.

Канада далі закликає владу України посили незалежність і дієздатність судів, що необхідно для мирного, демократичного й заможного суспільства, яким прагне бути Україна, мовиться в заяві. Канада також продовжить свої зусилля в цьому напрямку.

Раніше в п’ятницю Апеляційний суд Києва залишив без змін вирок Печерського районного суду, яким колишнього прем’єра Юлію Тимошенко засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році.

Крім того, тим вироком Тимошенко заборонено протягом 3 років обіймати посади на державній службі. Суд також задовольнив позов НАК «Нафтогаз України» до Юлії Тимошенко, за яким вона має відшкодувати збиток компанії в обсязі понад 1,5 мільярда гривень.
XS
SM
MD
LG