Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС занепокоєні результатом апеляції Тимошенко


Речники верховного представника ЄС із закордонних справ, віце-президента Європейської комісії Катрін Аштон оприлюднили в суботу заяву, в якій передане бажання чільника Євросоюзу висловити занепокоєння, що апеляційний процес не взяв належним чином до уваги порушення в первісному процесі над Тимошенко, в якому не було дотримано міжнародних стандартів справедливого, прозорого і незалежного правосуддя.

Верховний представник шкодує, мовиться в заяві, що Тимошенко, лідер опозиційної партії, тепер не матиме права брати участі в парламентських виборах наступного року. Аштон від імені Європейського Союзу продовжує наголошувати на необхідності безстороннього і прозорого апеляційного процесу. Шкода, що цього не відбулося і що питання вибірковості правосуддя в Україні далі привертає увагу, мовиться в заяві.

Верховний представник ЄС знову нагадує суть своїх попередніх заяв про зв’язок між дотриманням Україною верховенства права і розвитком двосторонніх відносин Євросоюзу з Україною, включно з укладенням угоди про асоціацію. У цьому контексті чільний діяч ЄС бере до уваги висновок спільної заяви саміту ЄС – Україна 19 грудня, що дотримання верховенства права матиме вирішальне значення для швидкості політичної асоціації і економічної інтеграції України з ЄС, заявляють від імені Катрін Аштон її речники.

У п’ятницю Апеляційний суд Києва залишив без змін вирок Печерського районного суду, яким колишнього прем’єра Юлію Тимошенко засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році.

Крім того, тим вироком Тимошенко заборонено протягом 3 років обіймати посади на державній службі. Суд також задовольнив позов НАК «Нафтогаз України» до Юлії Тимошенко, за яким вона має відшкодувати збиток компанії в обсязі понад 1,5 мільярда гривень.
XS
SM
MD
LG