Доступність посилання

ТОП новини

Дочка колишнього президента Ірану постала перед судом


Дочка колишнього президента Ірану Акбара Гашемі Рафсанджані, за повідомленнями в суботу, постала перед судом за звинуваченнями в поширенні пропаганди проти іранської влади.

Напівофіційне агентство ISNA цитує адвоката Фаезе Гашемі Рафсанджані, що звинувачення проти неї стосуються інтерв’ю, які вона давала. За словами адвоката Голяма Алі Ріагі, він попросив суд надати йому три дні, щоб підготувати виступ на захист його клієнтки.

Фаезе Гашемі з’являлася на протестах опозиції проти суперечливих результатів президентських виборів 2009 року. У лютому цього року її ненадовго затримували через «провокаційну поведінку» на недозволеному мітингу опозиції.

Понад рік тому в Ірані повідомляли про ордер на арешт також сина Акбара Гашемі Рафсанджані, який живе за кордоном, через звинувачення, що той розпалював заворушення після президентських виборів.

77-річний Акбар Гашемі Рафсанджані, впливовий політичний і релігійний діяч помірковано реформаторського спрямування, був президентом Ірану в 1989–1997 роках. На виборах 2009 року аятола Акбар Гашемі Рафсанджані підтримував одного з опозиційних кандидатів, а після виборів виступив із критикою дій влади, яка жорстоко розганяла демонстрації і переслідувала їхніх учасників.

Оглядачі вважають, що звинувачення проти дітей політика є попередженням йому утримуватися від «інакодумства».
XS
SM
MD
LG