Доступність посилання

ТОП новини

Власенко: захист Тимошенко зосередить зусилля на скарзі, яку розгляне Страсбурзький суд


Захист колишнього прем’єра Юлії Тимошенко сконцентрує свою увагу на скарзі, яка перебуває в Європейському суді з прав людини, і шукатиме можливість доповнення її у зв’язку з рішенням Апеляційного суду Києва, який залишив у силі вирок у справі щодо газових контрактів. Про це журналістам у Києві сказав керівник групи захисту колишнього прем’єра Сергій Власенко.

«На сьогоднішній день ми сконцентруємо свою зусилля на цій скарзі, водночас ми шукаємо інших можливостей звернення до Європейського суду», – заявив він.

Сергій Власенко нагадав, що скаргу до Страсбурзького суду захист Тимошенко подав 10 серпня, а в жовтні її доповнили новими фактами процесуальних порушень при розгляді справи у суді першої інстанції.

Загалом, за словами б’ютівця, уряд України повинен до 22 березня відповісти на запитання Європейського суду з прав людини. «Після цього чотири тижні надається заявнику, щоб додати свої додаткові пояснення. І після цього в будь-який момент Європейський суд може ухвалити рішення», – зазначив захисник.

Сергій Власенко також додав, що, згідно з правилами діяльності Страсбурзького суду, у виняткових випадках до розгляду приймаються справи після апеляційного розгляду, тобто без подальшого касаційного оскарження апеляційного суду. «Складно піти до Європейського суду, оминаючи касаційну інстанцію. Дійсно, це складно. Але ми маємо унікальну справу, унікальну по своїй зухвалості, унікальну по порушенню закону, також по всіх діях, які вчиняються навколо Юлії Тимошенко», – резюмував він.
XS
SM
MD
LG