Доступність посилання

ТОП новини

Путін: російська опозиція не має ні програми, ні лідера


Російський прем’єр Володимир Путін розкритикував спроби опозиції «делегітимізувати» результати виборів до Держдуми і наголосив на тому, що опозиціонери не мають ані єдиної програми, ані людей, здатних зробити «щось конкретне». Про це він заявив на засіданні Федеральної координаційної ради коаліції громадських організацій Загальноросійського народного фронту.

Таким чином Володимир Путін прокоментував масові акції протесту у Росії 24 грудня.

«Проблема в тому, що вони не мають ані єдиної програми (програм різних багато, але єдиної немає), ані зрозумілих способів досягнення цілей. Немає людей, які могли б зробити щось конкретне. А коли складається така-от ситуація, тоді відразу мова йде про те, щоб делегітимізувати, девальвувати все, що відбувається у громадській сфері, зокрема і перш за все – у сфері виборчих процесів», – сказав російський прем’єр.

Водночас Путін заявив про необхідність публічного обговорення заходів для підвищення прозорості президентських виборів, запланованих у Росії на березень 2012 року.

24 грудня лише у Москві на акцію «За чесні вибори» зібралося, за даними організаторів, до 120 тисяч людей, за даними ж поліції, до 29 тисяч.

Учасники загальноросійської акції протесту виступили проти офіційних результатів виборі у Держдуму, що відбулися 4 грудня.
XS
SM
MD
LG