Доступність посилання

ТОП новини

Глава Міненерговугілля ще сподівається на компроміс із Росією


Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявляє, що компроміс із Росією у газових переговорах іще буде знайдено. Позицію Бойка оприлюднила прес-служба міністерства.

Глава відомства також повідомив, що наступний раунд переговорів призначений на 15 січня.

Юрій Бойко наголосив, що позиція Президента Віктора Януковича щодо співпраці у газовій сфері – створення моделі на паритетних засадах із збереженням національних інтересів України.

«Є принципова позиція Президента, яка лежить в основі всіх переговорів. По-перше, ми готові створювати модель з нашими партнерами на паритетних умовах і з урахуванням наших національних інтересів. По-друге, ми будемо вести переговори стільки, скільки потрібно, щоб наші державні інтереси відстояти, і позиція Президента була втілена в життя», – сказав міністр.

22 грудня Верховна Рада України ухвалила державний бюджет на 2012 рік із урахуванням ціни на російський газ у 416 доларів за тисячу кубометрів. Раніше про закладення такої ціни у проект бюджету повідомляло керівництво українського уряду, однак там також наголошували, що в разі успіху на переговорах із російською стороною показник можна буде переглянути.
XS
SM
MD
LG