Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: відновлення політичного діалогу з Румунією – одна з перемог української дипломатії


МЗС констатує відновлення повноцінного політичного діалогу з Румунією – після більш ніш шестирічних конфліктів довкола питання приналежності тих чи інших територій. Про це заявив на підсумковому брифінгу директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, який також назвав це одним із найбільших досягнень міністерства за 2011 рік.

«Ми вийшли зі стану «холодного миру», в якому українсько-румунські відносини перебували. Так, питання залишаються, є розходження у позиціях, Україні не все подобається у діяльності окремих громадських організацій та окремих політичних партій у Румунії. Але головне – ми почали розмовляти, ми почали діалог, і зразу стало зрозуміло: Бухарест і Київ поєднує значно більше, ніж роз’єднує. І що конфліктних ситуацій у нас значно менше, ніж спільних інтересів у Дунайському регіоні, Карпатському регіоні, у Європі в цілому», – сказав Волошин.

Він нагадав, що цього року відбулися візити керівників МЗС двох держав, підписано низку протоколів про співпрацю між Україною та Румунією. Окрім того, за словами Волошина, офіційний Бухарест висловив задоволення підтримкою румунської національної громади, яка проживає в Україні, з боку української влади.

Нині, як повідомив представник МЗС, дипломати двох сусідніх держав ведуть переговори про організацію візитів президентів Румунії та України одне до одного, щоб обговорити проблеми двостороннього співробітництва та подолання існуючих проблем, серед яких зокрема – лінія проведення держкордону у гирлі Дунаю.
XS
SM
MD
LG