Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові затримали лідера організації «Патріот України»


У Харкові затримали лідера організації «Патріот України» Андрія Білецького. Про це Радіо Свобода повідомив один із представників організації Олег Однороженко.

За його словами, Білецького затримали напередодні близько 21.00 біля входу до власного будинку.

Зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Це підтвердили і в обласному управлінні внутрішніх справ. Справою займається Управління боротьби з організованою злочинністю та Головне слідче управління.

За інформацією правоохоронців, Білецький проходить у справі про розбій, по якій раніше були затримані ще двоє активістів організації — Ігор Михайленко та Віталій Князівський. За словами Олега Однороженка, в ізоляторі вони перебувають вже два місяці і днями суд подовжив арешт ще на такий самий термін.

«Два місяці протримали. Жодних слідчих дій не робили. Жодної експертизи не було проведено, жодної очної ставки, жодного допиту за два місяці. Два місяці просиділи і ще на два продовжили. Це намагання безправно утримувати членів організації якомога довше. Мабуть щоб паралізувати діяльність організації», – сказав Однороженко.

Організація «Патріот України» заявляє про сфабрикованість справи, і розцінює затримання Андрія Білецького як «продовження політичних репресій проти націоналістів».

У серпні цього року біля офісу «Патріот України» в центрі Харкова сталася бійка зі стріляниною. За даними міліції, сутичка сталася між членами організації і місцевим 48-річним мешканцем, позаштатним кореспондентом одного з друкованих видань КПУ, який отримав ножове поранення, після чого застосував травматичний пістолет. Троє людей внаслідок інциденту потрапили до лікарні.

У жовтні Головне слідче управління МВС порушило проти представників організації кримінальну справу.
XS
SM
MD
LG