Доступність посилання

ТОП новини

Іващенко наголошує на процесуальних порушеннях суду


Рішення Печерського районного суду Києва оголошувати покази свідків, які вони дали під час досудового слідства у справі за обвинуваченням колишнього тимчасового виконувача обов’язків міністра оборони Валерія Іващенка, необґрунтоване і порушує права рівності сторін-учасниць процесу. Про це йдеться у коментарі Іващенка, переданому журналістам.

Таким чином, на думку підсудного, сторона захисту не має можливості уточнити у свідків обставини, що надають можливість встановити істину в справі.

Валерій Іващенко також зазначив, що суд навіть не зробив спроби викликати цих свідків на судове засідання, що є «відвертою упередженістю, яку виявляє суд», оскільки в інших судових процесах той самий суддя Сергій Вовк домагається явки свідків, зокрема, застосовуючи до них примусовий привід.

Водночас Іващенко наголошує, що його адвокати неодноразово звертали увагу суду на важливість допиту свідків, які брали участь у засіданні господарського суду Криму, згідно з рішенням якого було затверджено план санації Феодосійського судномеханічного заводу, а також свідків, які брали участь у біржових торгах із подальшого продажу частини майна заводу.

Суд продовжить розгляд справи Іващенка 23 січня. Перед ухваленням цього рішення суд вкотре відмовив адвокатам колишнього керівника Міноборони у зміні їхньому підзахисному міри запобіжного заходу із тримання під вартою на підписку про невиїзд.
XS
SM
MD
LG