Доступність посилання

ТОП новини

Угоду про асоціацію парафують до середини лютого – голова МЗС


Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко впевнений, що угоду про асоціацію з Європейським Союзом буде парафовано протягом першого кварталу 2012 року, а найімовірніше, до середини лютого.

В інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» він пояснив, що саме парафування є суто технічною процедурою, яка не має принципового значення для долі угоди про асоціацію. «Набагато важливіше те, що на саміті було не просто заявлено на найвищому політичному рівні про успішне завершення чотирирічних переговорів, а й підтверджено, що за всіма критеріями Україна є європейською країною, відносини якої з Євросоюзом мають усі підстави для розвитку», – наголосив Грищенко.

«Не забуваймо, що і в Україні, і за її межами було чимало сил, які розраховували на те, що після відомого судового рішення та реакції на нього європейських політиків діалог між нашою країною та ЄС у принципі буде заморожено, а саміт не відбудеться, що приведе державу в період стратегічної невизначеності», – зазначив глава МЗС.

Водночас, за його словами, українська дипломатія «не зробила їм такого подарунка». «Не сумніваюся, що альтернативи курсу на європейську інтеграцію немає. Це єдина зовнішньополітична стратегія, яка об'єднує все суспільство, всі регіони нашої країни й усі частини політичної еліти», – сказав Грищенко.

За його словами, на саміті 19 грудня було підтверджено, що Україна не зійде з європейського шляху.

Крім того, Костянтин Грищенко заявив, що модель взаємодії України з Митним союзом СНД у форматі «3+1» насамперед має базуватися на засадах прагматизму та лише взаємовигідної співпраці.
XS
SM
MD
LG