Доступність посилання

ТОП новини

Міліція через напис «Юлі волю» обшукала помешкання депутата


Київ – Депутат від БЮТ Андрій Павловський стверджує, що столична міліція «розповсюдила неправдиву заяву» щодо інциденту, під час якого був проведений несанкціонований обшук помешкання депутата. Про це він повідомив Радіо Свобода. За словами депутата, працівники міліції незаконно увірвалися до його тимчасового помешкання. Натомість у столичному управлінні внутрішніх справ цю заяву спростовують.

Андрій Павловський розповів Радіо Свобода про події, які відбувалися у знятому ним номері готелю «Козацький». За словами опозиціонера, працівники міліції увірвалися до номеру, де він разом з друзями святкував Новий рік. Міліціонери, як він розповідає, спочатку вибили двері, а потім без будь-яких пояснень увірвались до помешкання та вимкнули з розеток усі електроприлади.

Павловський заявив, що представники міліції ніяк не реагували на його депутатське посвідчення і на попередження, що такі дії суперечать чинному законодавству та Конституції. Депутат пояснив, що зняв номер у готелі завчасно, щоб у новорічну ніч з вікон готелю спостерігати за Майданом Незалежності, ялинкою, концертом та феєрверком.

Заступник начальники відділу зв’язків з громадськістю київської міліції Володимир Дмитренко відмовився коментувати ситуацію.

«Офіційне повідомлення у нас на сайті», – відповів Дмитренко.

У повідомленні відділу зв’язків з громадськістю київської міліції, розміщеному на офіційному сайті йдеться про те, що працівники міліції у ніч не вривалися готельного номеру депутата Андрія Павловського.

Там також стверджують, що міліція допомогла працівникам охорони готелю «Козацький», які намагалися припинити дії двох громадян, котрі «застосували прилад проекції лазерних променів».

Адже використання подібного пристрою з порушеннями правил безпеки (у даному випадку – це небезпечний кут проекції променю) може призвести до серйозного травмування органів зору людини.

У міліції також стверджують, що «заяви декого з народних обранців про те, що міліція нібито завадила декому святкувати Новий рік є нічим іншим, як грубою провокацією, спрямованою лише на привернення уваги до власної особи або певної політичної сили».

Павловський: я був у номері з якого проектували напис «Юлі волю!»

Андрій Павловський міліцейські пояснення назвав відвертою брехнею. Він також повідомив, що у зв'язку з інцидентом готує відповідне звернення до Генпрокуратури та МВС з приводу порушення закону «Про статус народного депутата».

«Працівники міліції вражають тим, як можна нахабно, прямо в очі, казати на чорне біле і навпаки. Я перебував у тому номері готелю «Козацький», у 801-му. І саме з балкону цього номера почали проектуватися написи «Юлі волю!» і «Юля, тримайся!». Я перший зустрів міліціонерів, повідомив їм, що вони порушують закон «По статус народного депутата». Мене відштовхнули, увірвались до номера, почали фактично робити обшук», – заявив Павловський.

Це дивні фобії за межами раціонального аналізу – Таран

Зрештою хтось із міліціонерів-учасників інциденту може отримати показове дисциплінарне покарання, яке, втім, ситуацію не змінить і від якого міліція не почне поважати закон, зауважив у коментарі для Радіо Свобода директор Міжнародного інституту демократій Сергій Та ран.

«Дуже недалекоглядно з боку влади. У Тимошенко зараз рейтинг номер один в країні, вона сприймається зараз у світі, як справжній лідер демократичної України. І все це зроблено руками Януковича. Не те що не треба було вриватися у готельний номер, треба було, взагалі, цю справу не чіпати. Треба було залишити її у спокої і зробити одну-дві успішні реформи і все було би зараз набагато краще. Це колосальний страх перед конкурентом. Це якісь свої дивні фобії за межами раціонального аналізу тому, що з точки зору раціонального аналізу такі дії були не вмотивовані від самого початку», – сказав політолог.

У новорічну ніч на Майдані Незалежності у Києві на будинку Консерваторії, а також на Стеллі незалежності з’явилися написи, зроблені лазерним пристроєм, «Юлі – волю» та «Юля, тримайся!». Пізніше встало відомо, що одним з організаторів акції був депутат від БЮТ Андрій Павловський.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG