Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратуру просять перевірити використання коштів при реконструкції музею Шевченка


Віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко направив звернення Генеральному прокурору Віктору Пшонці з проханням здійснити перевірку ефективності використання державних бюджетних коштів при здійсненні реконструкції музею Тараса Шевченка в Каневі протягом 2010-2011 років. Про це інформує прес-служба Томенка.

У своєму зверненні віце-спікер зокрема заявив, що реконструкція музею «відбувалася в авральному режимі без дотримання елементарних будівельних чи мистецьких норм та стандартів». Це, за словами політика, призвело до того, що уже сьогодні є негативні наслідки.

«Так, сама місцева влада інформує про виниклі проблеми з мармуровим покриттям. За оцінками фахівців та експертів в приміщенні музею повністю відсутня гідроізоляція будівлі. Якщо взяти до уваги, що з моменту урочистого відкриття музею пройшло трохи більше року, дані факти наводять на думку про можливе нецільове та неефективне використання коштів, виділених на реконструкцію музею та допущені у зв’язку з цим зловживання на заключній стадії робіт», – йдеться у зверненні Томенка.

Водночас у відповідь на звернення віце-спікера радник Президента Ганна Герман у відкритому листі запропонувала Томенку звернутися до Генпрокуратури з приводу ефективності використання коштів, виділених на реконструкцію музею Шевченка і будівництво музею Голодомору за минулої влади.
XS
SM
MD
LG