Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба: у найближчі дні Тимошенко огляне комісія МОЗ


Державна пенітенціарна служба України називає стан здоров’я колишнього прем’єра Юлії Тимошенко задовільним і інформує, що найближчим часом її огляне комісія МОЗ. Про це йдеться в оприлюдненому повідомленні.

«З прибуттям Юлії Тимошенко до дільниці СІЗО Качанівської виправної колонії №54 їй запропонували пройти медичний огляд, зробити флюорографію та здати аналіз крові, проте вона відмовилася, про що письмово повідомила адміністрацію установи. На даний час Юлія Тимошенко упродовж дня отримує усі необхідні ліки, які були їй призначені згідно з рекомендаціями комісії МОЗ України, та перебуває під постійним наглядом медпрацівників установи. Наразі стан її здоров’я оцінюється як задовільний», – йдеться в повідомленні пенітенціарної служби.

Як інформує прес-служба установи, «Міністерством охорони здоров’я України у чергове створено комісію з провідних фахівців різних галузей медицини, яка найближчими днями проведе обслідування Юлії Тимошенко».

Також у Державній пенітенціарній службі спростовують інформацію про умови утримання колишнього прем’єра, яку поширюють її захисники та деякі ЗМІ, зокрема щодо цілодобового яскравого освітлення у камері.

«З метою гарантування особистої безпеки та постійного нагляду за ув’язненими, відповідно до чинного законодавства, усі камери СІЗО обладнані засобами відеоспостереження та нічним освітленням. Нічник у камері, де перебувають Юлія Тимошенко та ще одна ув’язнена, має потужність лише 5 Вт, світло від якого направлене на підлогу, отже не може заважати сну», – йдеться у повідомленні.

Напередодні захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко, який відвідав її у колонії, повідомив, що у камері, де відбуває покарання Юлія Тимошенко, цілодобово горить світло, яке заважає їй нормально спати, та працює цілодобове відеоспостереження.
XS
SM
MD
LG