Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» підтверджує прохання Олександра Тимошенка про політичний притулок у Чехії


Чоловік колишнього прем’єра Юлії Тимошенко Олександр був змушений виїхати з України та звернутися до уряду Чехії з проханням про надання політичного притулку у зв’язку з посиленим тиском на лідера опозиції через її родину. Про це йдеться у заяві прес-служби партії «Батьківщина».

«Цей крок з боку Олександра Тимошенка є відповіддю на аморальні спроби тиснути та катувати Юлію Тимошенко через переслідування її близьких та рідних. Так, не зламавши лідера партії «Батьківщина» ні судами, ні в’язницями, ні знущаннями та подвійними арештами, режим, незаконно відновивши вже закриті Верховним Судом кримінальні справи 15-річної давнини, почав переслідувати рідних та близьких екс-прем’єр-міністра», – мовиться у повідомленні.

«Янукович пішов найбруднішим шляхом: зламати Юлію Тимошенко через тиск на членів її родини. Рішення про пошук політичного притулку зумовлене бажанням позбавити режим додаткових важелів тиску на лідера партії «Батьківщина»», – наголосили у прес-службі.

Сьогодні чеська газета Právo з посиланням на інформацію Міністерства закордонних справ Чехії повідомила, що чоловік Юлії Тимошенко попросив політичного притулку у цій країні. Відповідне звернення, за даними видання, він подав наприкінці 2011 року.

Цю інформацію вже підтвердив міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберґ. В інтерв’ю Чеському радіо він заявив: «Під час перерви у засіданні уряду у середу я запитав міністра внутрішніх справ, чи це правда, і він відповів, що так».
XS
SM
MD
LG