Доступність посилання

ТОП новини

За «ув’язнену рабу Божу Юлію» справили молебен


Біля тюремного муру молились, колядували і… продовжували ремонт
Біля тюремного муру молились, колядували і… продовжували ремонт
Харків – Молебен за Юлію Тимошенко, колядування, а також ремонт каналізаційних мереж і системи вуличного освітлення по вулиці Каштановій – таким є день другий громадських зібрань під стінами жіночої колонії, де вже тиждень перебуває лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Привітати Юлію Тимошенко з Різдвом Христовим прийшли майже дві сотні людей. З прапорами в руках, плакатами та фотографіями колишнього Прем‘єр-міністра учасники «протестно-святкового» зібрання стали на тротуарі через дорогу від тюремного муру. Харків’яни заспівали різдвяних колядок, а також взяли участь у молебні за ув’язнену «рабу Божу Юлію».

Поруч із жіночою колонією побільшало кучугур з піску та ям. Після розпочатого у четвер термінового ремонту каналізаційного колектора на вулиці Каштановій з’явилися новенькі труби – робочі їх старанно закопують у землю. Великі машини, трактори роз’їжджали вулицею уздовж огорожі.

Харківські б'ютівці, організатори громадської акції час від часу закликали людей не реагувати на провокації – відійти на тротуар. Хтось із учасників акції спробував передати освячену паляницю до в’язниці Юлії Тимошенко. Міліція відштовхнула чоловіка.

За «ув’язнену рабу Божу Юлію» справили молебен

Після півторагодинного скандування, до людей підійшли священнослужителі. Протоієрей храму Івана Богослова УПЦ КП Віктор (Маринчак) правив молебен за «ув’язнену рабу Божу Юлію».

«Церква не втручається в політику, але вона не може бути поза суспільством. Церква не може не підтримувати те, що є моральним і не засуджувати, те що є аморальним. Ми і весь світ добре знаємо, що Юлія Тимошенко ув’язнена судом неправедним. Тут справедливість не панувала», – пояснив священник.

Дочка Тимошенко поки не проситиме політичного притулку – Власенко

Ще до початку громадської акції адвокат Тимошенко Сергій Власенко розповів журналістам, що слідчі СБУ до Харківської колонії з Києва не приїжджали.

Власенко також наголосив, що дочка Євгенія поки що не має намірів просити політичного притулку закордоном, як це зробив її батько Олександр Тимошенко.

«Якщо влада продовжуватиме цинічну навалу, яку вони чинять на всю родину Юлії Тимошенко, і якщо це буде сконцентровано на її дочці Євгенії, то ми не виключаємо будь-яких способів реагування», – наголосив кореспонденту Радіо Свобода адвокат Сергій Власенко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG